ANSAMBEL SAŠA AVSENIKA

“V posebnem spominu nam bo ostalo leto 2017 in koncert v Bregenzu, kjer nam je naša avstrijska založba podelila zlato ploščo, kar je dandanes res poseben dosežek.”
“Naš prvi televizijski nastop je bil leta 2009 v kultni oddaji Muzikantenstadl, oziroma Senik godcev.”

Leta 2009 je na glasbeno pot stopil Sašo Avsenik s svojim ansamblom in v Avsenikovi glasbi se je začelo novo poglavje. Brata Slavko in Vilko Avsenik sta po skoraj dvajsetih letih ponovno združila moči in za ansambel napisala nove skladbe in priredila nekatere starejše.

 

Naš prvi televizijski nastop je bil leta 2009 v kultni oddaji Muzikantenstadl, oziroma Senik godcev. Odziv občinstva in gledalcev je presegel naša najbolj smela pričakovanja. Še istega leta smo se lotili naše prve samostojne plošče Na sončni strani Alp. Začeli so se nizati nastopi doma in v tujini in leta 2011 smo že izdali našo drugo ploščo Zavrtimo se. Izid naše tretje plošče Dolge so noči, leta 2014, smo proslavili z velikim koncertom T’ douga noč. Koncert smo ponovili tudi leta 2016 ob izidu zadnjega slovenskega albuma Bi b’la moja. V posebnem spominu nam bo ostalo leto 2017 in koncert v Bregenzu, kjer nam je naša avstrijska založba podelila zlato ploščo, kar je dandanes res poseben dosežek.

Vsi skupaj smo ponosni na tradicijo in skladbe Ansambla bratov Avsenik, ki so včasih nastopali tudi 330 dni na leto. Naša številka se vrti okoli 170 nastopov letno. Nastopamo tako doma, kot v tujini. In, če je dolga leta veljalo, da je naša glasba nabolj doma v Alpskem prostoru, smo se mi podali na koncerte tudi na Hrvaško, Nizozemsko in v Belgijo, pa tudi čez ocean v Kanado. Ne samo čez ocean, igrali smo že tudi na križarjenjih, kar je za vse nas posebno doživejte. Skupaj z nami na odre velikokrat stopi tudi Sašev oče Gregor Avsenik. Sašo in Gregor v zadnjem obdobju tudi sama ustvarjata nove skladbe, ki jih bomo v prihodnje z veseljem predstavili.

 

Čas nezadržno beži in tako mineva že 60 let, odkar sta brata Slavko in Vilko Avsenik v majhni vasici Begunje na Gorenjskem pričela snovati največji glasbeni fenomen. Fenomen, ki je navdušil ljudi po Sloveniji, ter ponesel ime naše male dežele po Alpami tudi širom sveta. Največji razcvet je Avsenikova glasba doživela po osrednji Evropi in nemško govorečem področju, nekaj plošč pa je izšlo tudi onkraj Atlantika v Severni in Južni Ameriki.

V ansamblu smo se v zadnjih letih ustalili poleg vodje Saša Avsenika na harmoniki, v zasedbi še basist Aleš Jurman, kitarist Matic Plevel, trobentar Jan Tamše, klarinetist Mitja Skočaj, pevec Dejan Zupan ter naša pevka Maja Berce.

 

Seveda pa za vsakim uspešnim glasbenikom ali glasbeno skupino stoji ekipa, ki je prav tako gonilna sila dobrega glasbenega ustvarjanja. Tudi Ansambel Saša Avsenika, si svojega dela brez naše zveste ekipe ne predstavlja, zato smo izredno hvaležni prav vsakemu posamezniku, ki je del te skupine, ki iz ozadja bdi nad dogajanjem našega ansambla.

OSTANI V STIKU Z NAMI

FACEBOOK

@SasoAvsenik

Spremljajte zadnje novice in dogajanje na našem Facebook profilu.

YOUTUBE

@SASOAVSENIKofficial

Videospote naših skladb ter posnetke s koncertov si lahko ogledate na našem Youtube kanalu.

INSTAGRAM

@saso_avsenik

Pogled v zaodrje in v naš vsakdanjik na Instagramu.